Diverse brouwers

Tijdens Rondje Lentebier zijn er ook diverse brouwers met verscheidene biertjes aanwezig bij de locaties. Daarnaast is het assortiment ook te vinden in de POP-UP Bierwinkel.

Brouwer Brasser - Austerlitz

Brouwerij Brasser is een echte familiebrouwerij, sinds 2017 commercieel actief. Hiermee bouwt de brouwerij voort op een familietraditie die terug gaat tot 1447.
De bieren worden -m.b.v. zonne-energie- in gemeente Zeist gebrouwen en daarmee is bier van Brasser echt Zeisters bier, verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden.
Brouwerij Brasser doet meer dan alleen bier. Van het bostel dat overblijft na het brouwen wordt bostelbrood gebakken i.s.m. Bakker Albert Zeist, verrassend lekker!

Eleven Brewery - Utrecht

Passie, ambitie en overtuiging; de basisingrediënten van een nieuw avontuur. Eleven Brewery is een initiatief van twee gepassioneerde fijnproevers, Loes en Kevin. Zij zijn een gezamenlijk avontuur gestart, waarbij krachten worden gebundeld en dromen worden verwezenlijkt. Het getal 11 duidt hier op twee losse enen: twee eenheden die samen zo veel meer zijn dan alleen. Samen een uitdaging aangaan. Samen avonturen beleven terwijl nieuwe verhalen zich ontwikkelen. Elk verhaal is ander, elk biertje in anders. Tevens duiden de twee enen op twee ingrediënten van bier; mout en hop. Eindeloze variaties die samen mooie bieren vormen. Het dynamische logo is geïnspireerd door deze variëteit en verschijnt op elk flesje in een andere vorm.

Hemursbier - Amerongen

Brouwerij Hemursbier is een kleine ambachtelijke brouwerij dat in 2015 is ontstaan uit de hobby die drie vrienden uit Amerongen tezamen alweer enkele jaren uitoefenen, namelijk het met liefde en zorg brouwen van diverse soorten bier.
De biertjes zijn uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; gerst en hop zijn daarin bepalend. Het geheim zit voor ons in de liefde voor het ambacht en ultieme verhouding van de ingrediënten.

Hommeles - Houten

Brouwerij Hommeles is voortgekomen uit het Houtens Brouw Collectief, bestaande uit Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers. Sinds 2012 brouwen zij bier voor de markt onder de naam Hommeles, een speelse verwijzing naar Humulus, de Latijnse naam voor Hop.
Hommeles-bieren worden naar eigen recept gebrouwen en beproefd in eigen kleine ketels. Dit doet Hommeles op verschillende plaatsen in de streek, waar bezoekers kunnen zien hoe bier wordt gebrouwen. Voor de grote brouwsels maken ze gebruik van de brouwinstallaties van brouwerijen elders in Nederland, waaronder De Loonbrouwerij in het Utrechtse Cothen, en van Huttenkloas in het Overijsselse Albergen.

Jovius - Nieuwegein

Brouwerij Jovius richt zich vooral op het brouwen van bieren die gemakkelijk drinkbaar zijn. Bieren komen immers het best tot hun recht in de seizoenen waar ze voor bedoeld zijn.
In het voorjaar en de zomer zijn dat de lichte bieren. In het najaar en de winter de donkere bieren. Dat betekent niet dat er in de winter geen ‘Blond’ bier wordt gebrouwen! Brouwerij Jovius maakt het hele jaar door de keuze voor welk bier er gebrouwen wordt.

Kapitale - Utrecht

De naam van Brouwerij Kapitale (spreek uit als kapiteel) is afgeleid van een kapiteel, wat weer als kopstuk een onderdeel was van oude Griekse en Romeinse zuilen. Het kapiteel is ook terug te vinden in het logo van de brouwerij. En ale is uiteraard een vorm van bier.
De bieren worden gebrouwen met biologische moutsoorten bij een bevriende lokale brouwerij naar Kapitale eigen recept.
De proefbrouwsels maak de brouwer gewoon nog thuis op het gasfornuis op de wokbrander. En die authentieke smaak, die proef je. Dit is genieten!

Thorhem - Austerlitz

Oorspronkelijk begonnen in Doorn, wordt er nu een jaar gebrouwen op een nieuwe en grotere locatie in Zeist.  Alle brouwapparaten worden aangedreven door zonne-energie. In de brouwerij wordt er met passie en aandacht voor het bier gebrouwen. Iets wat je proeft in het resultaat.

Slot Bier - Zeist

Op initiatief van de Stichting Slot Bier op Seyst is in mei 2017 het Slot Bier op Seyst ‘Rond Blond’ geïntroduceerd voor Zeist en de regio. Achter deze Stichting zit een enthousiaste groep leden van  Rotaryclub op Seyst, die als liefhebbers van speciaal bier het initiatief hebben genomen voor de ontwikkeling en distributie van het Slot Bier. Dit gebeurt zonder winstoogmerk. De netto opbrengst van de verkoop van het Slot Bier is bestemd voor goede doelen in de regio Zeist via Rotaryclub op Seyst.

Projekt Neo - Driebergen

Projekt Neo komt voort uit brouwerij Neobosski. Onder deze nieuwe naam wil Jeroen van Beek wederom bieren brouwen met bijzondere smaken die je iedereen wilt laten proeven. Of je het nu uiteindelijk lekker vindt of niet, het moet een verpletterende indruk achterlaten. Geen allemansvriendjes dus, maar wel uitgesproken.

CONTACT

Vragen? Of wil je als ondernemer meedoen met een van de evenementen?